Wat zijn de aankoopkosten als u vastgoed koopt in Murcia?

In dit artikel vindt u meer informatie over de aankoopkosten van vastgoed in Murcia. We maken hierbij een onderscheid tussen een nieuwbouw en een herverkoop.

De onderstaande video is een samenvatting van deze blog gemaakt met behulp van artificiële intelligentie.

U koopt een nieuwbouw in Murcia

Als u nieuwbouw koopt, dient u rekening te houden met 10% btw en een zegelrecht (AJD) van 2%. Een voorbeeld: u koopt een woning van 220.000 EUR. De btw bedraagt dan 22.000 euro. Het zegelrecht is 4.400 euro. Bovenop de aankoopprijs betaalt u dus 26.400 euro aan overdrachtsbelastingen.

Wanneer u ook meerwerken of extra’s bestelt, zal u op deze bedragen eveneens 10% btw en een zegelrecht van 2% betalen. Er zijn enkele uitzonderingen, zoals een airconditioning, waarop u 21% btw betaalt.

Hier vindt u meer informatie over de belastingen op meerwerken en extra’s bij nieuwbouw.

U koopt vastgoed in herverkoop

Bij de aankoop van regulier vastgoed in Murcia is er geen btw, noch zegelrecht van toepassing. In dat geval bestaan de overdrachtsbelastingen uit het verkooprecht (ITP). Heden is het tarief 8% voor een tweede verblijf. Als u dus een woning in herverkoop koopt van 220.000 EUR, betaalt u 17.600 euro aan overdrachtsbelastingen. Op de inboedel betaalt u 4% registratierechten.

Hoe verloopt de aankoop van een woning in Spanje praktisch?

Andere aankoopkosten voor vastgoed in Murcia

Naast de overdrachtsbelastingen, zal u ook rekening moeten houden met andere kosten. Denk aan de notaris en uw advocaat in Spanje. Hieronder vindt u een begroting van kosten op basis van een aankoopprijs van 220.000 EUR.

 

Voor de bovenstaande kosten is er geen verschil tussen nieuwbouw en herverkoop.

In Spanje heeft de notaris een beperkte rol tijdens het koopproces. Een notaris in Spanje begeleidt u dus niet met uw aankoop en geeft u ook geen advies. Daarom is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een onafhankelijke partij.

Heeft u vragen over vastgoed kopen in Spanje? Neem dan gerust contact op. Confianz kan u bijstaan met het hele koopproces.

 

Dit bericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legal notice: Blogberichten genieten auteursrechtelijke bescherming en mogen niet worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van de auteur.

Nederlands