Waarom een advocaat in Spanje?

In België en Nederland heeft de notaris een cruciale functie in de veilige afhandeling van een vastgoedtransactie. Dit zowel bij aankoop, verkoop, erfenis of schenking. In Spanje is de rol van de notaris uiteraard ook essentieel om de transactie te finaliseren. Echter staat een Spaanse notaris niet in voor de veiligheid van de transactie. Ook behartigen zij uw belangen niet. Dit doet uw advocaat in Spanje.

Hier vindt u meer informatie over de taken van een notaris in Spanje.

Advocaat in Spanje: beter voorkomen dan genezen

Daarom is het belangrijk dat u zich bij een vastgoedtransactie laat bijstaan door een specialist. Op deze pagina vindt u meer informatie over wat advocaten in Spanje juist doen bij:

  • vastgoed kopen;
  • vastgoed verkopen;
  • erven en schenken in Spanje.

U koopt een woning in Spanje

Een huis kopen in Spanje doet u niet elke dag. U doet ook een aanzienlijke investering. En wetende dat u verantwoordelijk bent als nieuwe eigenaar voor de lasten op de woning, begrijpt u het belang van juridische controles op het pand. Daarnaast hebben cliënten regelmatig vragen over de stedenbouwkundige situatie, bijvoorbeeld bouwovertredingen, de mogelijkheid om een zwembad te plaatsen of het bekomen van een verhuurlicentie. Tot slot zal de verkoper nog een aantal zaken in orde moeten maken. Denk bijvoorbeeld aan een regularisatie.

Deze onderzoeken en het verdedigen van uw belangen bij de opmaak van de compromis en notariële akte zijn in essentie de belangrijkste taken van een advocaat in Spanje.

Lees meer over het koopproces in Spanje bij herverkoop en nieuwbouw.

U verkoopt uw huis in Spanje

Bij de verkoop van uw woning is het belangrijk dat uw rechten en plichten naar de koper toe worden opgenomen in de koopovereenkomst. Op die manier kan de koper u later moeilijker aanspreken. Ook heeft u garanties over de betalingswijze van uw pand. Tot slot dienen we rekening te houden met de Spaanse meerwaardebelasting.

Hier vindt u meer informatie over verkopen in Spanje.

Erven en schenken

Als u vastgoed in Spanje erft, dient de nalatenschap niet alleen in België, maar ook in Spanje afgewikkeld te worden. Anders zal u niet kunnen verkopen. De afwikkeling van een nalatenschap, inclusief de aangifte en betaling van de erfbelasting, wordt in orde gemaakt door een advocaat in Spanje. Via ons kantoor hoeft u hiervoor evenwel niet naar Spanje te reizen. We kunnen een nalatenschap vanuit België afhandelen.

Hetzelfde geldt voor een schenking. In het kader van successieplanning kan het aangewezen zijn dat u eerst buitenlands vastgoed schenkt. Hierbij dienen we dan wel rekening te houden met de Spaanse schenkbelastingen.

Heeft u vragen over vastgoed in Spanje? Of wenst u beroep te doen op één van onze advocaten in Spanje? Neem dan gerust contact op. Wij staan te uwer beschikking.

Dit bericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legal notice: Blogberichten genieten auteursrechtelijke bescherming en mogen niet worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van de auteur.

Nederlands