Kopen in Spanje en Portugal

Contacteer ons
Kopen in Spanje

Kopen in het buitenland gaat gepaard met veel vragen. Daarom helpt Confianz u stap voor stap bij het realiseren van uw droom: wij bieden een totaalpakket aan bij de aankoop van een woning in Spanje of Portugal.

Confianz biedt de veiligste manier om te kopen door onafhankelijke begeleiding en juridisch advies.

Juridisch onderzoek van de woning

Confianz adviseert u gedurende het gehele koopproces. Dit vanaf uw zoektocht naar een ideale woning tot na het verlijden van de notariële akte.

Vooraleer u de koopovereenkomst ondertekent, staat Confianz u bij met het onderzoek naar de juridische situatie van het pand. Hierdoor bent u goed geïnformeerd over de stedenbouwkundige, financiële en fiscale situatie van het huis in Spanje. Indien u een koop op plan overweegt, controleren we tevens de vergunningen en financiële garanties van de promotor.

Het is belangrijk om weten dat de Spaanse notaris dit niet voor u nakijkt. Daarom maken we een gedetailleerd rapport op over de woning. Zo weet u gegarandeerd in wat u investeert.

Lees meer over het koopproces in Spanje en Portugal.

Notaris en administratieve formaliteiten

Confianz regelt alle formaliteiten bij de notaris. Juridische ondersteuning is immers noodzakelijk om het dossier samen te stellen, zodat de notaris snel over kan gaan tot de effectieve verkoop.

Ook zorgen we ervoor dat uw eigendomsrecht wordt geregistreerd in het kadaster. De Spaanse of Portuguese notaris doet dit in principe niet.

Lees meer over de taken van de Spaanse notaris.

Belastingen en erfrecht

Kopen in Spanje kan impact hebben op uw Belgische belastingen en het toepasselijke erfrecht. Advies op maat is dan ook inbegrepen bij de service van Confianz.

De aankoop van een tweede verblijf blijkt voor veel cliënten de ideale gelegenheid om hun nalatenschap te plannen. Zo wordt er vaak gekozen voor een gesplitste aankoop, een schenking of mede-eigendom. Confianz staat u hiermee bij, rekening houdende met de buitenlandse en Belgische wetgeving.

Praktische vragen

Welke verzekeringen heeft u nodig? Hoe kan u het best verhuren? Wat met de belastingaangifte? Kan ik een Spaanse hypotheek afsluiten? Na de aankoop helpen we u graag verder met al uw vragen, zodat u zorgeloos kan genieten van uw nieuw verblijf.