Kopen in Spanje

Contacteer ons
Kopen in Spanje

Kopen in Spanje gaat gepaard met veel vragen. Daarom helpt Confianz u stap voor stap bij het realiseren van uw droom: wij bieden een totaalpakket aan bij de aankoop van een woning in Spanje.

Confianz biedt de veiligste manier om te kopen door onafhankelijke begeleiding en juridisch advies.

Daarnaast kunnen wij u ook bijstaan met andere diensten voor uw Spaans vastgoed.

1. Aankoopbegeleiding: veilig kopen in Spanje

Confianz adviseert u gedurende het gehele koopproces. Dit vanaf uw zoektocht naar een ideale woning tot na het verlijden van de notariële akte.

Vooraleer u de koopovereenkomst ondertekent, staat Confianz u bij met het onderzoek naar de juridische situatie van het pand. Hierdoor bent u goed geïnformeerd over de stedenbouwkundige, financiële en fiscale situatie van het onroerend goed. Indien u een koop op plan overweegt, controleren we tevens de vergunningen en financiële garanties van de promotor.

Waar moet ik op letten bij kopen in Spanje? Vijf tips

Ook als u verkoopt, kunnen we uw belangen ten volle behartigen.

2. Erven

Confianz staat u bij met de volledige afwikkeling van een nalatenschap in Spanje. Daarnaast verzorgen we alle administratie en aangiften voor de lokale erfbelasting of schenkbelasting.

3. Successieplanning & schenken

De structurering en overdracht van uw Spaans vastgoed resulteert, mits planning, in lagere erfbelasting voor uw erfgenamen. Confianz adviseert u over de verschillende mogelijkheden, dit rekening houdende met uw persoonlijke situatie en wensen. Daaropvolgend kunnen we een eventule schenking in Spanje voor u afhandelen.

Ook kunnen we voor u een Spaans testament opmaken.

4. Oprichting van een Spaanse vennootschap

Wanneer u een commerciële activiteit in Spanje wenst te starten, kan het nuttig zijn om een lokale vennootschap op richten. Ook voor vastgoedbeheer kan een Spaanse vennootschap nuttig zijn. We kunnen u bijstaan met advies en de oprichting van een Spaanse vennootschap.

5. Belastingen & emigratie

Als eigenaar van vastgoed in Spanje betaalt u jaarlijks een aantal belastingen. Daarom verzorgt Confianz uw aangifte als niet-resident.

Daarnaast kunnen we adviseren over de impact van een emigratie naar Spanje op uw belastingen. Tevens kunnen we begeleiden met een emigratieprocedure.