Kopen in Spanje en Portugal

Contacteer ons
Kopen in Spanje

Kopen in het buitenland gaat gepaard met veel vragen. Daarom helpt Confianz u stap voor stap bij het realiseren van uw droom: wij bieden een totaalpakket aan bij de aankoop van een woning in Spanje of Portugal.

Confianz biedt de veiligste manier om te kopen door onafhankelijke begeleiding en juridisch advies.

1) Juridisch onderzoek van de woning

Confianz adviseert u gedurende het gehele koopproces. Dit vanaf uw zoektocht naar een ideale woning tot na het verlijden van de notariële akte.

Vooraleer u de koopovereenkomst ondertekent, staat Confianz u bij met het onderzoek naar de juridische situatie van het pand. Hierdoor bent u goed geïnformeerd over de stedenbouwkundige, financiële en fiscale situatie van het onroerend goed. Indien u een koop op plan overweegt, controleren we tevens de vergunningen en financiële garanties van de promotor.

Het is belangrijk om weten dat de Spaanse of Portuguese notaris dit niet voor u nakijkt. Daarom maken we een gedetailleerd rapport op over de woning. Zo weet u gegarandeerd in wat u investeert.

Lees meer over veilig kopen in Spanje en Portugal.

 

2) Administratieve ondersteuning

Confianz regelt alle formaliteiten vanaf de koopovereenkomst tot bij de notaris. Juridische ondersteuning is immers noodzakelijk om het dossier samen te stellen, zodat de notaris snel over kan gaan tot de effectieve verkoop.

Ook zorgen we ervoor dat uw eigendomsrecht wordt geregistreerd in het kadaster/eigendomsregister. De Spaanse of Portugese notaris doet dit in principe niet.

 

3) Praktische vragen

Wat met aansluiting van water en elektriciteit? Welke verzekeringen heeft u nodig? Hoe kan u het best verhuren? Wat met de belastingaangifte? Kan ik een Spaanse hypotheek afsluiten? Na de aankoop helpen we u graag verder,  zodat u zorgeloos kan genieten van uw nieuw verblijf.