Hoe kadert Spaans vastgoed in mijn successieplanning?

Nieuwsbrief januari 2020|De aankoop van vastgoed in Spanje leidt, mits planning, tot minder erfbelasting voor uw partner en erfgenamen.

De successierechten verschillen per Spaanse autonome regio (er zijn er 17!). En ook betaalt u Vlaamse erfbelasting op uw onroerend goed in Spanje. Daarom kan erven in Spanje heel duur zijn.

Het is dus aan te raden dat u vóór aankoop reeds nadenkt over de mogelijkheden.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • een vruchtgebruik constructie;
  • kopen op naam van de kinderen;
  • kopen met uw Belgische vennootschap;

Of u kunt ook op eigen naam kopen met een Spaans testament. Een andere optie is later schenken. De keuze hangt af van uw persoonlijke wensen en de lokale regels. Zo is schenken in de Balearen veel duurder dan in Andalusië.

Hier vindt u alvast meer informatie over erven in:

Heeft u graag meer informatie over kopen in Spanje? Maak dan gerust een afspraak.

Nieuws: belastingverhoging in de Canarische Eilanden

In 2019 kregen de Canarias een nieuwe regering onder leiding van Ángel Víctor Torres van PSOE. Zijn regering plant in 2020 een stijging van de sociale uitgaven met 12%. Om het budget te financieren worden enkele belastingen zoals de IGIC (vergelijkbaar met de btw) en de personenbelasting verhoogd.  

Ook de erfbelasting en schenkbelasting stijgen. Toch hebben de Canarias nog steeds lage belastingen.

Lees meer over de belastingverhoging.

Heeft u een Spaans testament nodig?

Een Spaans testament is niet verplicht. Maar hiermee verzekert u wel een snelle en eenvoudige afwikkeling van uw nalatenschap. Dit bespaart uw partner en erfgenamen veel kosten en administratieve rompslomp.

Confianz helpt u met de opmaak van een testament in Spanje. Neem hiervoor gerust contact op.

Lees meer over de voordelen van een Spaans testament.

Wenst u op de hoogte te blijven van nieuws met betrekking tot Spanje en Portugal? Schrijf u dan onderaan de pagina in op onze maandelijkse nieuwsbrief.

Dit bericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legal notice: Blogberichten genieten auteursrechtelijke bescherming en mogen niet worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van de auteur.

Nederlands