Hogere vrijstelling in de vermogensbelasting in de Balearen

De vermogensbelasting in Spanje is een regionale bevoegdheid. De 17 verschillende autonome regio’s in Spanje kunnen zelf de vrijstellingen, de verminderingen en de tarieven bepalen. De vrijstelling in de vermogensbelasting in de Balearen (Ibizia, Mallorca, Menorca, Formentera) wordt nu verhoogd naar 3.000.000 euro.

Hier vindt u meer informatie over de vermogensbelasting in Spanje.

Algemene regeling voor de vermogensbelasting

Indien u inwoner bent van de Balearen, gold er een vrijstelling in de vermogensbelasting van 700.000 euro per persoon. Deze vrijstelling is nu verhoogd naar een netto-actief vermogen van 3.000.000 euro per persoon.

Als niet-inwoner van Spanje heeft u de keuze tussen het regime van de Balearen (indien u er bijvoorbeeld een woning heeft) of het nationaal regime van niet-inwoners. In het nationaal regime is er een vrijstelling van 700.000 euro per persoon. Indien u een netto-actief vermogen van kleiner dan 3.000.000 euro heeft in Spanje, wordt het regime van de Balearen interessanter, omdat u dan geen vermogensbelasting betaalt.

Hier vindt u meer informatie over de belastingen bij de aankoop van een woning in de Balearen.

Solidariteitsbelasting

Naast de vermogensbelasting, bestaat er sinds 2022 ook een ’tijdelijke’ solidariteitsbelasting voor grote vermogens. In praktijk is het een extra vermogensbelasting voor netto-vermogens hoger dan 3.000.000 euro. Deze belasting geldt ook voor niet-inwoners in Spanje en wordt verrekend met de regionale vermogensbelasting.

Heeft u vragen over vastgoed kopen in Ibiza of Mallorca? Neem dan gerust contact met ons op.

Dit bericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legal notice: Blogberichten genieten auteursrechtelijke bescherming en mogen niet worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van de auteur.

Nederlands