Seminarie Second Home Expo Gent over verhuren in Spanje

Seminarie over verhuren in Spanje op de Second Home Expo Gent – Op vrijdag 15 februari en zaterdag 16 februari zal Confianz/TLAcorp spreken op de Second Home Expo Gent over de huurwetgeving in Spanje. Onze seminaries zijn telkens gepland om 15u45.

Toeristische verhuur verschilt van regio tot regio

Uw woning verhuren via onlinekanalen zoals Airbnb en HomeAway wordt streng gereglementeerd in Spanje. De wetgeving is echter complex. Elke Spaanse autonome regio kan haar eigen regels invoeren voor toeristische verhuur. Spanje telt 17 autonome regio’s.

Ook lokale besturen kunnen regels invoeren

Ook de gemeenten hebben de mogelijkheid om extra restricties op te leggen. Zo bestaat er in Palma een totaalverbod.

Een ander bekend voorbeeld is Valencia-stad. Valencia verbiedt toeristische verhuur in bepaalde zones in het stadscentrum. Ook mag er enkel verhuurd worden aan toeristen op het gelijkvloers en de eerste verdieping.

Regels van mede-eigendom

In bepaalde regio’s kunnen urbanisaties beperkende regels uitvaardigen. Daarom is het belangrijk dat u voor aankoop de statuten van de mede-eigendom nakijkt.

Nationale wetgeving

Hoewel de Spaanse autonome regio’s de regels voor toeristische verhuur bepalen, zijn er ook nationale regels van kracht. Denk bijvoorbeeld aan gewone huur en woninghuur. De laatste contractvorm is gericht op huurders die er hun hoofdverblijfplaats houden. Daarom biedt woninghuur een uitgebreide bescherming aan huurders.

Gewone huur daarentegen is soepeler en is bijvoorbeeld van toepassing op seizoenshuurders.

Lees meer over de toeristische wetgeving in Valencia en Andalusië.

Dit bericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legal notice: Blogberichten genieten auteursrechtelijke bescherming en mogen niet worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van de auteur.

Nederlands