Herbekijk: webinar over de belangrijkste misstappen bij de aankoop van een woning in Spanje van 27/06/2024

Op donderdag 27/06 organiseerden we een webinar over enkele veelvoorkomende misstappen bij de aankoop van een woning in Spanje.

Stijn Govaert lichtte toe waarom het belangrijk is om niet zomaar direct enige overeenkomst te ondertekenen als u een woning in Spanje heeft gevonden. Het is steeds belangrijk om de juridische controles op een woning uit te voeren, vooraleer u zich verbindt tot aankoop. Daarnaast kunnen de resultaten van de controles u ook argumenten geven om de koop te heronderhandelen en bijvoorbeeld een betere prijs te bedingen.

Hier vindt u meer informatie over het koopproces van een bestaande woning.

Glenn Janssens sprak een veelvoorkomend probleem bij het ontbreken van een bouwvergunning bij een pas gelanceerd nieuwbouwproject. Dit kan ervoor zorgen dat u voor een onbepaalde tijd vastzit aan een koopcontract, zonder concreet zicht op een opleveringsdatum.

Hier leest u meer over de problematiek van het ontbreken van een bouwvergunning.

Tot slot kwam bemeubelde (vakantie)verhuur aan bod. Vaak vergeten verhuurders dat zij de roerende inkomsten uit de verhuur van hun vakantiewoning moeten aangeven in België.

Hier vindt u meer informatie over de Belgische belastingen op Spaans vastgoed.

Dit bericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legal notice: Blogberichten genieten auteursrechtelijke bescherming en mogen niet worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van de auteur.

Nederlands