Corona regels in Spanje: nieuwe noodtoestand

Op 25 oktober heeft de Spaanse nationale regering een nieuwe noodtoestand uitgeroepen voor 15 dagen, met mogelijkheid tot verlenging tot 9 mei 2021.

Op nationaal niveau komt er een avondklok van 23u00 tot 6u00. De regionale overheden kunnen hier met één uur van afwijken.

Bijeenkomsten met meer dan 6 personen zijn verboden.

De autonome regio’s kunnen tevens bijkomende maatregelen treffen. Zo zijn er in Asturias momenteel reeds beperkingen op de bewegingsvrijheid van kracht.

De regionale overheden krijgen de mogelijkheid om niet-essentiële verplaatsingen naar een andere regio te verbieden. Dit zal wellicht gebeuren voor de regio’s rondom Madrid.

De nationale grenzen blijven open. Vanaf 23 november dient u 72 uur voorafgaandelijk aan binnenkomst in Spanje over een negatieve coronatest te beschikken.

Er komen uitzonderingen voor de Canarische eilanden.

Er werd benadrukt dat er geen totale lockdown komt zoals in maart en april.

Comunidad Valenciana

Reisbeperkingen naar andere regio’s, avondklok van 0u00 tot 6u00. Geen reisbeperkingen in de regio. Recreatieparken gesloten vanaf 22u00. Verplichte sluitingstijd bars om 00u00 en geen bestellingen meer vanaf 23u00. In enkele gemeenten zijn er bijkomende restricties.

Andalusië

Gelijkaardige maatregelen zoals bij ons in België. Niet-essentiële handelszaken sluiten, inclusief de restaurants en bars. Gemeentelijke grenzen sluiten voor niet-essentiële verplaatsingen. Strengere lockdown voor de enkele steden, zoals Granada. Avondklok van 10u00 tot 7u00 vanaf dinsdag 10/11. Maatregelen gelden tot 23/11.

Catalonië

Winkels sluiten vanaf 21u00. Restaurants en bars blijven gesloten. Take-away mogelijk. Grenzen met andere regio’s zijn gesloten. Weekendquarantaine: in het weekend zijn de grenzen tussen gemeentes gesloten.

Murcia

Sluit de grenzen van de autonome regio, en vrij verkeer tussen gemeenten wordt afgesloten.

Balearen

De nationale regels zijn kracht. Daarnaast is roken op straat verboden. 30% capaciteit van gebedshuizen. De regionale regering overweegt verplichte tests bij havens en luchthavens.

Overzicht met de regio’s met toegankelijkheid regio’s

Indien we meer informatie bekomen over de corona regels in Spanje, zullen we u berichten. Update 16/11.

Voor zij die de Spaanse taal machtig zijn: hier vindt u een actueel overzicht per autonome regio

Dit bericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legal notice: Blogberichten genieten auteursrechtelijke bescherming en mogen niet worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van de auteur.

Nederlands