Op welke rekening betaal ik de verkoper (herverkoop)?

Antwoord:

We maken een onderscheid tussen drie betalingen bij herverkoop.

  1. Bij reservatie betaalt u niet aan de verkoper, wel aan de makelaar of een raadsman. Een reservatiesom bedraagt doorgaans 3.000 – 11.000 euro, afhankelijk van de koopprijs.
  2. Bij ondertekening van de koopovereenkomst betaalt u doorgaans 10% van de koopprijs. In Spanje is het gebruikelijk dat u dit bedrag rechtstreeks overmaakt op de rekening van de eigenaar. Dit is evenwel zelden aan te raden. Indien er een theoretisch risico bestaat dat de transactie niet kan doorgaan, bijvoorbeeld omwille van opschortende voorwaarden, of als de verkoper niet woonachtig is in Spanje, trachten we te werken met een derdenrekening. U betaalt de 10% op een derdenrekening, zodat de verkoper geen toegang heeft tot de gelden.
  3. Bij ondertekening van de notariële koopakte betaalt u het saldo van de koopprijs, verminderd met belastingen en schulden, via een bankcheque. Concreet stort u de gelden op onze Spaanse derdenrekening en zorgen wij voor de betalingen. Hier vindt u meer informatie.

Dit antwoord delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legal notice: Antwoorden op veel gestelde vragen genieten auteursrechtelijke bescherming en mogen niet worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van de auteur.

Nederlands